Program 2018

Borås Pride 2018 års program


Detta är årets program i största drag. Programinnehållet uppdateras löpande. Det finns några programpunkter som inte är helt klara men så fort de är det kommer vi att gå ut med detta.


FlerdagarsMålarworkshop
Välkomna ner till Louice Jensen Lundberg i målarverkstaden, för att på ditt eget vis få chansen till eget måleri och skapande. Detta blir under tiden en växande utställning som skapas och visas direkt. Alla, unga som gamla är välkomna.
Plats: Hemgården/målarsalen
Dag: torsdag-lördag
Tid: 10:00-18:00 (lördag till 16:00)
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF

Proclaiming power
Utställning av James Åke Englund. Fotograf och konstnär. Debuterade 2013 med fotoutställningen ”Utsatt” om homofobins konsekvenser i vardagen. Hans senaste fotoutställning ”Paragraph175” om homosexualitet under andra världskriget kom 2017. I år debuterar han med målningar och utställningen ”Proclaiming power” där han utforskar sin relation till regnbågsflaggan.
Plats: Hemgården
Dag: torsdag-lördag  Tid: 10:00-18:00 (lördag till 16:00)
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF

Så minns vi, finns vi – om hbtq, rasism & nazism
/ As we remeber, we exist – about lgbtq, racism & nazism

En utställning och manifestation där personliga porträtt och vittnesmål möter fakta och historiska berättelser. Till grund för foton och text ligger intervjuer och samtal med hbtq-personer och allierade som delar med sig av erfarenheter, reflektioner och vittnesmål kring hur nazistiska tankesätt eller rasistiska strukturer påverkar oss, här, idag.
Plats: Hemgården
Dag: torsdag-lördag
Tid: 10:00-18:00 (lördag till 16:00)
Arrangörer: RFSL Sjuhärad, RFSL Newcomers Sjuhärad, HALIB Pride och Borås Kulturförvaltning

Om det handlar om att – Stina Nilss, broderier
Information: Utställning –  Broderier visas ur ett projekt som frågar vad det hela handlar om, egentligen. Eller vad som kan vara giltiga eller möjliga stigar i liv och tanke – om frustration och förhandlingar, värden och världen, relationer och riktningar. Stina Nilss är kulturarbetare och aktivist – alltid med ett queert perspektiv från platser som inte är storstad.
Plats: Café NäRA, Österlånggatan 12.
Dag: Tisdag 26 juni – lördag 30 juni.
Tid: Ordinarie öppettider på Café NäRA
Arrangörer: Stina Nilss och queer*bygd

Maria Norrman P18/Q-Queerkompaniet
Utställning -P18/Q – Queerkompaniet är ett projekt av konstnären Maria Norrman som tar sin utgångspunkt i en skröna om att det ska ha funnits ett regemente för homosexuella på Gotland. Genom att använda rollspel och metaforer har Norrman iscensatt ett queert förband tillsammans med regnbågspersoner med kopplingar till ön. Norrman spelar själv kompaniets kapten.
Plats: Hemgården
Dag: torsdag-lördag
Tid: 10:00-18:00 (lördag till 16:00)
Arrangör: Borås Konstmuseum

Regnbågsböckernas värld – bokcafé för unga
Information: Att synas, finnas och vara representerad är viktigt, inte minst i böckernas värld. Välkomna till ett kreativt bokkafé där vi tillsammans tar en titt på en mängd böcker som bryter mot hetero- och cisnormer, för att fler ska kunna känna igen sig i det ni läser. Vi möts på två träffar och tipsar om queera huvudkaraktärer, queerande livsberättelser och normbrytande sagor. En får gärna ha med sitt egna boktips men kan också komma och bara lyssna och fika lite vegansk fika! RFSL Borås Sjuhärads Mimmi Fasth finns med på träffarna. mer info: Michelle.hansson@boras.se
Plats: Första träffen
Dag: Onsdag 27/6
Tid: 14:00-16:00
Plats: Viskafors Bibliotek

Andra träffen
Dag: Torsdag 28/6
Tid: 15:00-17:00
Plats: Mötesplats Kristineberg

BONUS:Pop up café på bokbussen!
Dag: Fredag 29/6
Tid:14:00-16:00
Plats Bokbussen, Pride Park
Arrangör:Biblioteken i Borås

Lunchvisning-introduktion internationella skulpturbiennalen 2018
Vi fördjupar oss i utvalda verk ur Borås internationella skulpturbiennal 2018 på Borås konstmuseum utifrån ett queert perspektiv.
Plats: Konstmuseét
Dag: Torsdag, Fredag, Lördag
Tid: 12:30

Tipspromenad på bibliotek
Information: Tipspromenad – Testa dina kunskaper kring hbtqia-frågor, litteratur, poesi, konst och politik på ditt lokala bibliotek! Frågor finns på plats och fina priser lottas ut under Borås Pride. Passa också på att ta del av bibliotekets fina utbud av bra böcker, prata med en bibliotekarie eller en vän och var med och skapa en regnbågsfärgad vecka där du bor.
Plats: Bibliotek i Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Vårgårda, Herrljunga, Borås, Bollebygd.
Dag: 20-27 juni.
Tid: Bibliotekens ordinarie öppettider.
Arrangörer: RFSL Sjuhärad och queer*bygd

 

Torsdag 28/6

Vägen till friskförklaring av homosexuella människor.
Barbro Westerholm, läkare, tidigare generaldirektör för socialstyrelsen och nu riksdagsledamot (L) kommer att tala om hur det gick till när homosexualitet blev kriminell handling, sedan sjukdom samt hur friskförklaringen kom till 1979 och vad som hände sedan.
Plats: Quality Hotel Grand                             Tid: 14:00-15:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad


Mamma, jag är inte en flicka, jag är en pojke
Följ med på en resa där Camilla Gisslow berättar om sina egna erfarenheter av att vara förälder åt ett transsexuellt barn. En föreläsning om hopp, hopplöshet och om mod att våga vara sig själv. Om kampen hennes barn har fått utkämpa för att få vara sig själv och hennes kamp som förälder, där hon fått boxas mot de fördomar och normer som finns runt omkring oss i samhället från 1997 till i dag.(1 ½ tim ink frågestund efter)
Plats: Quality Hotel Grand Tid: 16:00-17:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Immigrants in the sexual revolutions – a book
(Föreläsningen hålls på engelska/this lecture is held in english)
Immigrants in the Sexual  Revolution by Andrew DJ Shield (Roskilde University). Andrew DJ Shield presents his book, which focuses on the 1960s-1980s, when much of Scandinavia grew increasingly multicultural with the foreign workers and other migrants, while simultaneously experiencing a boom in feminist and sexual liberation activism.

Plats: Quality Hotel Grand Tid: 18:00-19:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


 

Visning och samtal kring videoverket “Just a Tot” av Nathalie Djurberg och Hans Berg Information:P18/Q – Queerkompaniet är ett projekt av konstnären Maria Norrman som tar sin utgångspunkt i en skröna om att det ska ha funnits ett regemente för homosexuella på Gotland. Genom att använda rollspel och metaforer har Norrman iscensatt ett queert förband tillsammans med regnbågspersoner med kopplingar till ön. Norrman spelar själv kompaniets kapten.

Plats: Borås Konstmuseum                            Tid: 18:00-19:00
Arrangör: Borås Konstmuseum
 


 

Fredag 29/6

Bokbussen
Biblioteken i Borås och Ulricehamns bibliotek finns på fredagen på Stora torget, med bokbuss fylld med normkritisk litteratur och aktiviteter. Under dagen erbjuder vi:

10:00-12:00 pyssel med Nancy från Ulricehamns bibliotek

14:00-16:00 ungdomscafé med Michelle från Biblioteken i Borås

16:00 Högläsning med Nancy från Ulricehamns bibliotek

Hela dagen finns möjlighet att ställa frågor och ta del av vårt utbud, hjärtligt välkomna!”

Plats: Pridepark Torget                      Tid: 10:00-18:00
Arrangör: Biblioteken i Borås och Ulricehamns Bibliotek
Normbrytande digital upplevelse

Mikka Aka froggylovescoffee, visar sina tecknade verk. Mikka är en 22-årig konstnär som alltid älskat att teckna. Inspiration hämtas från TV-spelens underbara värld, men manga och anime har också varit en stor inspirationskälla.
Plats: Brygghuset Tid: 13:00-18:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF
Immigrants on Grindr – sexuality and race online
(Föreläsningen hålls på engelska/this lecture is held in english)
Föreläsning (English) – Immigrants on Grindr by Andrew DJ Shield (Roskilde University). What is Grindr (the hook-up app) like when you’re ”new in town”? For immigrants, Grindr can be a great way to meet locals. But it’s also a place where many encounter exclusion and racism. Andrew Shield talks about his interviews with immigrants in Copenhagen and Malmö about their (positive and negative) experience on Grindr
Plats: Quality Hotel Grand Tid: 11:30-12:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Att leva normöverskridande med transidentitet – en livsresa
Föreläsning – Emilia Larsdotter. En resa från en barndom med förbjudna tankar till ett liv fjärran det som förutspåddes. Emilia talar om att leva normöverskridande med transidentitet. En livsresa bortom normer och sociala förväntningar. Ett liv med tvära kast, djupa tankar och svåra beslut med döden och ångesten som följeslagare.
Plats: Café NäRA                                  Tid: 13:00-14:15
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Hiv i nöd och lust
Föreläsning – Mikael C Eriksson, Kärlek, livet och Hiv

Lars och Mikael träffades 1979. 1993 fick Lasse veta att han bar på Hiv och hade fått AIDS. Trots det fick Lasse många vårar tillsammans med Mikael. Mikael berättar om livet, kärleken och att leva med sjukdomen. Lasse dog 2010 och livet går vidare trots smärtan och saknaden. Kan man vara förberedd eller…?
Plats: Quality Hotel Grand Tid: 13:00-14:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Motstånd, snubbeltrådar, fantastiskt bemötande och konst

Samtal – konstnären Sian Hedberg möter aktivisten och konstnären Sara Kardirsson i ett samtal med aktivisten och kulturarbetaren Stina Nilss. Om att vara hbtq i ett samhälle fullt av motstånd, om möjligheter att förändra, om vad som blivit bättre över tid och om konstens kraft att utmana skadliga normer.

Plats: Brygghuset Tid: 13:00-14:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad, KulturUngdom och ABF Sjuhärad

 Presentation CheckPoint Sjuhärad.
Projektledare och testpersonal berättar om bakgrunden och arbetet med RFSL Sjuhärads lågtröskelmottagning ”CheckPoint Sjuhärad”.
Plats: Quality Hotel Grand Tid: 14:30-15:00
Arrangör: RFSL Checkpoint och ABF


Positiva Gruppen Väst
Att leva med hiv är något annat än igår! Joakim Berlin kommer från Positiva Gruppen Väst och kommer att prata om hur det är att leva med hiv idag. Kom och lär dig mer om hiv och hur vi jobbar för att personer med hiv ska  kunna leva ett bra liv. De flesta som lever med hiv möter ibland situationer i tex vården eller när en ska på dejt. Vi i PG Väst vill därför  öka kunskapen om hiv att behandlad hiv inte kan överföra hiv. Positiva Gruppen Väst är en mötesplats för personer som är berörda av hiv.

Living with HIV is anything but yesterday!Joakim Berlin comes from the Positive Group West and will talk about how it is to live with HIV todayCome and learn more about HIV and how we work to help people with HIV live a good life. Most people who live with HIV sometimes meet difficult situations such in hospital or when going on a date.We in PG West wants  to increase the knowledge of HIV that treated HIV can not transmit HIV.Positive West Group is a meeting place for people affected by HIV.
Plats: Café NäRa Tid: 15:00-16:00
Arrangör: Positiva Gruppen Väst och RFSL Sjuhärad

Niklas Jonsson
Information: Musik – musikern Niklas Jonsson från Borås uppträder på scenen.
Plats: Pride Park – Scenen        Tid: 15:00-15:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF Sjuhärad

Adam Englund
Information: Musik – Adam Englund är den 25 åriga artisten och låtskrivaren som är uppväxt i Borås. Med personliga texter kombinerat med ett modernt sound så har Adams musik börjat få spridning i Sverige. Med sin låt ”Alla hatar dig Borås” (som trots låttiteln är en hyllning till staden) toppade han Spotifys Viral lista. Men i Borås-trakterna uppmärksammades Adam för första gången när han vann talang tävlingen Svensktoppen nästa 2014 på Stora torget. Adam har ofta skrivit om Borås i sina låtar, inte minst i låten ”Här är du aldrig ensam” som är en hyllning till fotbollslaget Elfsborg. En låt som tagits emot oerhört väl och har i skrivande stund 410 000 streams på Spotify. Adam Englund ta med sig gitarr till stora torget och köra några låtar! Va där!
Plats: Pride Park – Scenen        Tid: 16:00-16:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABFKÄRLEK – för oss som vågar
Information: Föreläsning – Mirjam Josephsson,

Ibland kan man tro att det finns ett sätt att vara, en väg att gå på. Det kan vara svårt att hitta sin egen väg. Särskilt när så många runt omkring dig vill att du ska vara ”normal” och inte gå utanför ramen. Vi hittar på så mycket som vi tror är bra för varandra, utan att veta eller fråga vad någon vill eller känner.

Jag har under hela mitt liv jobbat med att finna nya vägar, ibland slingriga stigar för att på djupet känna och leva det liv som är mitt.
Plats: Quality Hotel Grand Tid: 16:00-17:10
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


 

Side by side goes Pride
Information: Workshop – Välkomna att vara med i byggandet av ett musikaliskt och textkonstnärligt patchwork! Med tygbitar, pennor, broderitråd och glitter bjuder vi in till en verkstad på tema rättigheter, aktivism och förändring. Vi hämtar inspiration från musiktexter, poesi, kloka personers uttalanden och era egna tankar!
Plats: Brygghuset            Tid: 13:00-18:00
Arrangörer: KulturUngdom


Kulturföreningen Tåget stylar skulpturer på besök
Information: Tre nakna kvinnoskulpturer står i stadsparken och två av dem befinner sig långt hemifrån. De står tillsammans för att under Skulpturbiennalen belysa forna ideal och hur denna typ av avklädd konst har blivit en naturlig del av vår stadsbild. Kvinnoskulpturerna som är till låns kommer från Skövde respektive Uddevalla. Kläder är laddade med historier om genus, samhällsordning och identitet. Genom att ta av eller på plagg, välja färg och form, blir nya berättelser och identiteter till. Att klä skulpturerna väcker förhoppningsvis känslor och tankar, vilket öppnar upp för diskussioner om det vi tar för givet.
Plats: Stadsparken Tid: 15:00
Arrangör: Kulturföreningen Tåget


Visning av traditionella bronsskulpturer
Information: Under denna visning tittar vi närmare på några traditionella bronsskulpturer i stadsparken. Skulpturen Galatea som står på en höjd mellan stadsparksbadet och Grand hotell har fått sällskap av fler avklädda eller lättklädda kvinnor.  De nytillkomna skulpturerna är en del av ett regionalt skulpturutbyte med Skövde, Uddevalla och Ulricehamn. Med på visningen har vi Stina Nilss, RFSL Borås Sjuhärad och visningen är ett öppet samtal där vi pratar om de ideal och normer skulpturerna reproducerar. Visningen startar vid Grand hotell.
Plats: Stadsparken, start vid Quality Hotell Grand
Tid: 17:00-17:45
Arrangör: Borås Konstmuseum


CheckPoint on site
Information: CheckPoint ger dig möjlighet att enkelt ta ett hivtest och du får ett snabbt svar. Det kostar inget och du kan vara helt anonym. Du behöver inte föranmäla dig, det är bara att komma. Vi tar ett stick i fingret, efter 15 minuter får du svar.

Mer Info:http://rfslboras.se/checkpoint/
Plats: Hemgården, Mjuka rummet
Tid: 17:00-19:00
Arrangör: RFSL Checkpoint och ABF

 

Call me by your name
Bio – Gratis bio! Röda Kvarn visar en av de senaste årens vackraste och mest hyllade queerfilmer i samband med årets Borås Pride! Det är sommaren 1983, i norra Italien. 17-årige Elio (Timothée Chalamet) spenderar dagarna i sin familjs 1600-tals villa med att läsa böcker och spela klassisk musik. En dag anländer den 24-årige college studenten Oliver (Armie Hammer) från USA för att praktisera som forskningsassistent åt Elios pappa. I den soldränkta idyllen upplever Elio och Oliver en oförglömlig tid av musik, mat och romantik som kommer förändra dem båda för alltid. Flerfaldigt Oscarsnominerade Call Me by Your Name är en oemotståndlig, sensuell berättelse i praktfulla miljöer om sexuellt uppvaknande och den första riktiga kärleken, baserad på André Acimans prisade bok. RFSL Sjuhärad bjuder på inträde och det är först till kvarn som gäller. Max 1 biljett/köande person. Biljettsläpp 17:15. Filmen startar 18:00.
Plats: Röda Kvarn      Tid: 18:00-20:00 (Biljettsläpp 17:15)
Arrangör: Röda Kvarn, RFSL Sjuhärad och ABF Sjuhärad


Regnbågsmässa
Välkommen till regnbågsmässan, en nattvardsgudstjänst för öppenhet som särskilt välkomnar hbtq-personer och alla som sympatiserar med hbtq-samhället. Medverkar gör bland andra kyrkoherde Stefan Hiller.
Plats: Gustav Adolfs Kyrka. Tid: 18:00-19:30
Arrangör: Svenska Kyrkan i Borås
Lördag 30/6Lesbisk Frukost Queert Kaffe
Information: Möte – Queert melodikryss, den lesbiskqueera kartan över Sjuhärad, queera broderier och texter från platser utanför storstan! Kom och ät frukost tillsammans, häng i en miljö där den lesbiska queerheten står i centrum, dräll omkring och andas lite, prata med någon om du vill.
Plats: Café NäRA, Österlånggatan 12.
Tid: 10:00-11.30
Arrangörer: Lesbisk Makt Sjuhärad och queer*bygdLoranga, Masarin & Dartanjang
Information: Barnteater – Föreställning på 50 minuter. ”Loranga, Masarin & Dartanjang” av Barbro Lindgren. Sätts upp av Kantareller som Föreställer. I ensemblen; Amy Mattsson, Mimmi Fasth, Robin Mills & Mattias Jonsson. En liten egen men alldeles underbar familj.
Plats: Allegården
Tid: 11:00-11:50
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Improvisationsteater
Information: Workshop – Kantareller som Föreställer har en stunds teaterimprovisation för barn och vuxna.
Plats: Allégården
Tid: 12:00-13:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Joyvoice
Information: Musik/Kör,Joyvoice har tre värdeord som vi bygger hela våra verksamhet på. Dessa är Kärlek, gemenskap och sångglädje. Joyvoice vision är att få fortsätta sprida våran sångglädje över hela Sverige och kanske till och med Norden så att fler får ta del av de positiva hälsoeffekterna som skapas när vi sjunger tillsammans med andra i kör. En del av våra kördeltagare är nybörjare med längtan att få börja sjunga, andra är vana sångare med flera års tidigare erfarenhet av sång. Hos oss är ALLA välkomna!
Plats: Torget/Scen
Tid: 12:00-13:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


 

Ord & kuddkrig med Ulf Truffe
Information: Poesi/Utställning – Kreatören och poeten Ulf Truffe har varit verksam i flertalet kreativa yrken. Från textilbranschen till teaterscenen och nu i skrivandet. Efter det att hans MS tagit ett grepp om honom i vardagen, tar han sats för att ta plats, HÄR och NU. Med ord och fantastiska kuddar. Kuddar skapade ur träning av sin motorik. Böcker och kuddar kommer att vara på plats tillsammans med uppläsning av hans texter. Han kommer givetvis från Borås.
Plats: Café NäRa
Tid: 11:40-12:20
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABFModets gränser –  seminarium om genus, normer och mode
Ebbe Harder, erfaren stylist, modevetare och dragqueen, bjuder in till ett seminarium om modets gränser och möjligheter, vilka förväntningar som följer de kläder vi bär och alternativa uttryck utifrån kön och genus. Vidare berörs hur en heteronormativ syn på kvinnligt och manligt påverkar det modesystem vi följer, hur dragqueens/-kings uttryck av genus tolkas av omvärlden, och inte minst hur de normativa uttrycken kan påverkas av oss alla. Missa inte denna ”One (wo)man show” där ett seriöst ämne bemöts med humor på ett respektfullt sätt.
Plats: Quality Grand Hotel Tid: 12:30-13:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


Regnbågsfamiljer – plakatverkstad
Information: Verkstad – Vi träffas och gör plakat och flaggor till paraden.
Plats: Hemgården Tid: 13:00-14:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF


”Komma ut”
Information: Teater – HBTQ-monologen ”Komma ut” är skriven och framförd av skådespelaren Oskar Sternulf och inspirerad av Anders Öhrmans intervjubok med samma namn. Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är. I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den personen de är. Direkt efter avslutad föreställning finns även möjlighet att ha diskussion tillsammans med skådespelaren om pjäsen och HBTQ-frågor.
Plats: Allégården
Tid: 14:00-15:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad och  ABF


 

Poesi/musik
Prelog/Söderling, Love Prelog
Transman, Spoken word-artist/Låtskrivare. Katarina Söderlind musiksättare, Sångare. En poet och en musiker tar hjälp av varandras styrkor och skapar något tillsammans. 2017 släppte Prelog  & Söderlind sin första singel Hetero(N)ormen och har sedan dess filat på sin första EP där konstformerna poesi, sång och musik kombineras. Kom och ta del av duons scenpremiär med lättsmälta låtar om (olycklig) kärlek. Med Prelog & Söderlind hoppas vi att som icke-cis-män synas, höras och ta plats kunna fungera som förebilder för kvinnor, transpersoner och queers.
Plats: Café NäRa
Tid: 14:00-15:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad, ABF


Queer Visning av skulpturbiennalen
Information: Vi startar denna visning av Borås internationella skulpturbiennal 2018 på konstmuseet och följer sedan det stråk som biennalverken bildar i staden ner till resecentrum. Med på visningen har vi Stina Nilss, RFSL Borås Sjuhärad och visningen är ett öppet samtal där vi problematiserar och diskuterar verken utifrån ett queert perspektiv.
Plats: Konstmuseét och utomhus
Tid: 15:30-17:00
Arrangör: Borås Konstmuseum


Paraden
Start vid knalleland, Bergslenagatan. Samling 17:00 avgång 18:00
På plats peppas deltagarna av Stitch City Rollers. Kom och var med i vår regnbågsfärgade parad. Alla är välkomna att delta. Gå med ett föranmält block du vill stödja lite extra, tag plats för allas lika värde och den kamp och kärlek Pride Står för.
Plats: Knalleland, Bergslenagatan
Tid: Samling 17:00 avgång 18:00
Arrangör:RFSL Sjuhärad

 

Avslutning Pride Park
18:30 – DJ Gretchen kommer att stå på scenen i Pride Park och starta festen på lördagen inför paradens ankomst! Försök att stå still när Gretchen ställer sig bakom DJ-båset och drar igång festen. Radiodängor, skön schlager och dansant house strömmar från högtalarna. Ständigt påhejad av den glamourösa amazonen blir impulsen att dansa omöjlig att stå emot. Du är härmed utmanad!
19:00 – Vi välkomnar Gabriel Fontana till Borås Pride. Han kommer att avsluta Borås Pride på scenen i Pride Park när paraden kommer in på lördagen. Gör er redo för en fartfylld show med 110% energi, glädje och kärlek! Observera att tiderna kan komma att justeras beroende på storleken av paraden och hur lång tid det tar för den att ta sig från Knalleland till Pride Park.
Plats: Pride Park – scenen
Tid: 18:30-20:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad

Avslutningsklubb
På Club Glamour avslutar vi årets upplaga av Borås Pride. Försök att stå still när DJ Gretchen ställer sig bakom DJ-båset och drar igång festen. Radiodängor, skön schlager och dansant house strömmar från högtalarna. Ständigt påhejad av den glamourösa amazonen blir impulsen att dansa omöjlig att stå emot. Du är härmed utmanad! På Scenen tar Gabriel Fontana plats med sina klackar och sprakande framträdande. Medlemskap krävs, Åldergräns: 18 år. Välkommen till en inkluderande kväll med mycket kärlek i luften.
Plats: RFSL Sjuhärad, Magasinsgatan 1
Tid: 21:00-02:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad